Här är de fem svenskarna som är med hos Bilderberg

Finansminster Anders Borg (M) och utrikesminister Carl Bildt (M) deltar på årets Bilderbergmöte som nu pågår utanför London. Sannolikt gräver de två ministrarna tillfälligt ner stridsyxan med S-ledaren Stefan Löfven eftersom också han är med, inbjuden av Investor-ordföranden Jacob Wallenberg. Dessutom finns ytterligare en svensk finanskändis i gruppen som räknas som ett av världens mest inflytelserika och mytomspunna odemokratiska sällskap.

Publicerad
Anders Borg (M), finansminister.

Anders Borg (M), finansminister.

Foto: SCANPIX
Annons

Anders Borgs vinter har till stor del präglats av att hantera den ekonomiska krisen och hur det kommer att slå mot Sverige. Mellan varven har han också försökt förklara, eller slippa förklara, hur Vattenfall kunde köpa Nuon alldeles för dyrt för 100 miljarder kronor. Just den frågan har också Socialdemokraterna med Stefan Löfven i spetsen krävt ett svar på. Partiet har bland annat hävdat att en kriskommission måste tillsättas för att reda ut hur affären kunde gå så snett.

Men kanske kan den diskussionen nu klaras av på tu man hand mellan Anders Borg och Stefan Löfven då de båda, åtminstone enligt deltagarlistan som publicerades den 3 juni, deltar på årets Bilderbergmöte som nu pågår utanför London fram till den 9 juni.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons