Småbanker säger upp mer personal

De mindre bankerna fortsätter att krympa. Både Erik Penser och Carnegie avvecklar sina tradingverksamheter, och fortsätter att säga upp personal. Fler personalneddragningar kan inte uteslutas. –Det är en bransch i omstrukturering, säger Carnegies vd Frans Lindelöw.

Uppdaterad
Publicerad
Annons

”Kollegor, det har nu gått två år sedan vi tillsammans påbörjade bygget av det nya Carnegie och vi har tillsammans åstadkommit mycket som vi kan vara stolta över.” Så inleddes brevet som i onsdags gick ut till drygt 800 medarbetare på investmentbanken. Men det innehöll mer väsentlig information som kunde oroa de anställda. Företaget planerar att krympa, och ska koncentrera verksamheterna inom sina tre huvudområden Investment Banking, Private Banking och Carnegie Fonder. Tradingavdelningen, den verksamhet där man handlar aktier och derivat för egen räkning, läggs ned. Tio personer sägs upp och flera nedskärningar kan inte uteslutas.

–På sikt kommer vi försöka hitta en modell som är mer effektiv och där vi kan göra samma saker med mindre personal, säger bolagets vd Frans Lindelöw.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons