Direkt: Utvecklingen i Ukraina

SvD.se bevakar dygnet runt. Senaste dygnets viktigaste händelser:

• Krims premiärminister hävdar att den ukrainska militären till stora delar gått över till Krims ledning. Detta dementeras från Kiev.
• USA:s utrikesminister John Kerry meddelade att ett nytt möte med Rysslands utrikesminister Sergei Lavrov är planerat att hållas på torsdagen..
• FN:s sändebud Robert Serry hotades av beväpnade män på Krim där han var för att skaffa sig en bild av situationen.
• Organisationen för säkerhet och samarbete i Europa, OSSE, har beslutat att skicka militära observatörer till Ukraina.

• Här finns en sammanfattning av onsdagens händelser.
Här hittar du tidigare liverapporter.

Mira Hjort
Publicerad
Annons

09:55 Peter Alestig Blomqvist:
Sammanfattning av marknadens reaktioner i dag, efter Putins besked att militärövningen avslutas och trupperna återkallas till sina hemmabaser: Moskvabörsen har återhämtat sig något, efter gårdagens jätteras på 12 procent. RTS-index, som speglar börsens värde i dollar, har stigit med runt 3 procent under dagen. Även rubeln har återhämtat sig något. Även Stockholmsbörsen har återhämtat sig i dag, efter gårdagens fall på 2,6 procent. OMXS30 har klättrat med 1,3 procent under morgonen, mycket på grund av återhämtning i de bolag med Rysslandskoppling som under gårdagen tappade kraftigt. MTG har stigit med 2 procent och Oriflame med 2,5 procent.

10:01 Peter Alestig Blomqvist:
Det ryska finansdepartementet avbryter sina köp av utländska valutor till en av landets två stora oljefonder, rapporterar TT. Fonden fungerar som pensionsförvaltare i Ryssland. Belsutet kommer efter måndagens och tisdagens kraftiga turbulens på finansmarknaderna.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons