En ny era i Westminster

Det råder glädjeyra bland de konservativa när partiet nu får bilda sin första majoritetsregering på 18 år. En regering de vill ska stå för ”den arbetande britten”. Sorg och förvirring råder i Labour som måste riva ner och bygga på nytt. Och i Ukip överraskar partiledaren Nigel Farage med att trots allt inte avgå.

Publicerad
David Cameron, Tories partiledare.

David Cameron, Tories partiledare.

Foto: ALASTAIR GRANT/AP
Annons

I David Camerons nya regering får de tunga namnen sitta kvar på de tunga posterna. George Osborne fortsätter som finansminister. Han kommer att fortsätta strama åt och är en av dem som hoppas att landet stannar kvar inom EU. Theresa May fortsätter som inrikesminister och väntas nu driva igenom den hökaktiga Snooper's charter som stoppades av liberaldemokraterna. Om hon lyckas få den kontroversiella lagen godkänd i underhuset måste internetleverantörer och mobiloperatörer spara sina kunders data, som e-post, telefonsamtal och textmeddelanden i tolv månader.

Även Londons borgmästare Boris Johnson får en inofficiell roll i regeringen och deltar i kabinettens möten. En större roll sägs vänta då hans tid som borgmästare tar slut nästa år. En av de mer kontroversiella utnämningarna är veteranpolitikern John Whittingdale som blir kulturminister. Whittingdale har ofta kritiserat BBC och sagt att licensavgiften borde slopas.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons