ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

15 minuter till välmående

Do In kommer ursprungligen ifrån taoistiska kloster i Kina. Do In kom till Japan under en period av starkt kulturellt och religiöst inflytande från Kina som började på 400- talet.

Publicerad
Annons

När vi känner oss ur balans och stela gör vi spontant rörelser som till exempel att vi sträcker på oss, gäspar eller kliar oss. Do In är en effektiv systematisering av sådana rörelser.
Kroppen är fylld av ett finmaskigt nät med energikanaler eller meridianer. I dessa energikanaler flödar Chi eller livskraft. Detta nät har viktiga punkter som är kopplade till olika organ i vår kropp. Denna ”livskraft” är inte fysisk i den bemärkelse att man kan ta på den, men man kan mäta och uppleva dess effekt.

Do In-övningarna balanserar och stärker livsenergin och ökar blodcirkulationen. Genom att utöva Do In 10–15 min dagligen kan du förbättra och stärka dina sinnesorgan och den allmänna konditionen.
En bra tid att göra Do In är före frukost. När du gör övningarna senare på dagen kom ihåg att låta det gå en tid efter att du har ätit. Med full mage är det svårare att få ned andningen i magen.

Laddar…