ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

LCHF har inte fått oss att rata bröd

LCHF och andra lågkolhydratdieter har inte fått svenskarna att rata bröd. Dessutom tycker fyra av fem att det finns en överdriven rädsla för bröd, visar en ny undersökning.

SvD
Publicerad
Foto: CLAUDIO BRESCIANI/TT

En majoritet av svenska folket äter bröd varje dag – och det trots att lågkolhydratdieter som LCHF fått stort genomslag. En ny undersökning gjord på uppdrag av Brödinstitutet visar att 36 procent uppger att de äter 3-5 skivor bröd per dag och 52 procent att de äter 1-2 skivor bröd per dag.

LÄS OCKSÅ:
”Kan man nu säga att LCHF är bästa dieten?”

LÄS OCKSÅ:
LCHF mindre militant

Statistik från Google visar också att antalet googlesökningar på orden ”diet” och ”LCHF” har minskat kraftigt medan sökningar på 5:2 gått upp. Samtidigt visar undersökningen att av de 14 procent som tidigare har följt LCHF säger sig endast fem procent äta enligt dieten idag. Möjligen skulle det kunna vara ett tecken på att intresset för LCHF har nått sin kulmen och nu avtar.

Sex av tio svenskar har aldrig följt en diet. Och av dem som går på diet slutar de flesta ganska snart. En av de främsta anledningarna till att man slutar med kolhydratlåga dieter är enligt undersökningen att det är krångligt och svårt att följa, speciellt i sociala sammanhang. Åtta av tio konsumenter tycker att bröd är gott. Fyra av fem menar också att det finns en överdriven rädsla för att äta bröd.

Vidare framkommer det att de populäraste brödsorterna just nu är knäckebröd, fullkornsbröd och surdegsbröd.

LÄS OCKSÅ:
Köttdiet sponsrad av köttindustrin

LÄS OCKSÅ:
Svenskarna dricker allt mindre juice

Populära quizar om mat och dryck

Vad kan du om vin?quiz.svd.seVad kan du om ägg och äggrätter?quiz.svd.seLakritsquizquiz.svd.se

SVD.SE