Barclays hotar att lämna London

Mot New York? Den brittiska storbanken Barclays hotar att lämna London till förmån för New York. Skälet är de nya kapitaltäckningskrav som ställs på finansinstitutet i hemlandet. Även om ett slutgiltigt beslut dröjer står borgmästare Michael Bloomberg redan nu med öppna armar i förhoppning om att stärka Wall Street.

Publicerad
Annons

Should I Stay Or Should I Go? dundrade det brittiska punkbandet The Clash ut i början av 80-talet. Den eminenta dängan är i högsta grad aktuell än i dag på de brittiska öarna sedan uppgifter läckt ut om att Barclays överväger att riva upp bopålarna i Canary Wharf. Ny destination ska vara Wall Street, New York, där Barclays 2008 köpte spillror av Lehman Brothers.

Uppgifterna, som kortfattat också har bekräftats av Barclays, började cirkulera sedan den schweiziska storbanken UBS släppt en ny analys där det pekas på att Barclays personalomsättning landade på 554 miljoner pund och aktieutdelningarna på nästan lika mycket, 653 miljoner pund. Att den sistnämnda summan inte är större beror på att de brittiska myndigheterna - till skillnad mot i USA - ännu inte har gett klartecken för en höjning. Ur analysen går det att läsa följande:

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons