Kan elflyg rädda oss från flygskammen?

SvD:s Tomas Augustsson trixar sig ur ett elflygplan.
SvD:s Tomas Augustsson trixar sig ur ett elflygplan. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

PODD | Flygbranschen står inför stora utmaningar. En av dem är att få ner utsläppen. Ett alternativ är elflyg. Men hur långt bort är vi egentligen från att kunna boka en biljett till Barcelona med ett elflyg?

SvD
Publicerad
Annons

Fortfarande är det bara en mycket liten del av jordens befolkning som flyger, men nu börjar länder som Indien och Kina att knappa in på oss i Europa. Flygplanstillverkaren Airbus räknar med att flygresandet kommer att ha fördubblats om 20 år. Och med det koldioxidutsläppen. Flygbranschen behöver precis som andra branscher ställa om, och en sak man gör är att tillverka flygplan som inte drivs av fossilt bränsle. Startup-bolaget Heart Aerospace utanför Göteborg är ett av många företag som utvecklar elflygplan för fullt.

På en kvart får du veta hur många år bort vi är från att ta en weekendresa till Barcelona utan att riskera att bli flygskammade. Med Tomas Augustsson, reporter på SvD Näringsliv.

Efter reklamen visas:
Kan elflyget rädda oss från flygskammen?

Lyssna på Dagens story

Dagens story produceras av Svenska Dagbladet och distribueras av Acast. Förutom att lyssna här på SvD.se kan du även höra podden i följande kanaler:

Hitta podcasten genom att söka efter ”Dagens story” – eller klicka på länkarna.

Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons