Kravbrev från Italien?

Hej! Jag har fått ett brev från ”Municipality of Pisa” som har rubriken ”Infringements of the Italian highway code”, ungefär överträdelse av italiensk motorvägsregel. Förseelsen skulle ha ägt rum ett datum för 18 månader sedan då jag inte var i Italien, men med en bil som jag hyrde i en närbelägen ort en månad senare. Vi hade inget med polisen att göra under vår resa. I brevet som jag fick ta ut med mottagningsbevis, står att jag ska betala 111 euro inom 60 dagar, till angivet bankkonto, annars hotas jag med kraftig förseningsavgift. Brevet har en officiell prägel, som om det vore skrivet av en myndighet. Klagomål kan skickas till ”prefetto of Pisa”, dock utan adress. Frågor kan ställas till en mailadress som inte svarar på mail. Vad ska jag göra? Vänliga hälsningar / Dan Strömberg

Publicerad
STEPHANE MARC/COLOURBOX
Foto: STEPHANE MARC/COLOURBOX
Annons

På italienska turistbyrån har man inte hört talas om att det skulle finnas blufföretag som satt i system att skicka ut falska fakturor, utan man tror att rör det sig om ett misstag. De lovade att försöka hjälpa dig om du skickar dem en kopia av brevet samt skriver några rader om vad som hänt.

Enligt turistbyrån händer det ibland att folk får böter hemskickade i efterhand. Vanligast är p-böter, men ibland handlar det också om fortkörning. Trots att personerna inte haft med polisen att göra, visar det sig oftast att böterna är korrekta. När de får reda på att Italien i likhet med Sverige har fartkameror utmed vissa vägar, brukar de komma på att de kanske kört lite för fort emellanåt.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons