300 befaras ha omkommit i färjeolycka

Minst 300 personer befaras ha omkommit då en färja kapsejsade i havet nära staden Incheon i nordvästra Sydkorea. De flesta ombord på färjan var skolungdomar som var på väg från Incheon ner till ön Jeju söder om den koreanska halvön tillsammans med sina lärare.

Bertil Lintner
Publicerad
Annons

Den sydkoreanska ön Jeju är ett populärt utflykts- och turistmål för både koreaner och folk från de omkringliggande länderna. Och just nu är det vår i Korea, en årstid som är den behagligaste i den delen av världen. Hittills har bara 164 passagerare blivit räddade medan sökandet fortsätter efter andra överlevande. Även ett fartyg från den amerikanska flotten deltar i räddningsarbetet.

Det är inte klart vad som orsakade olyckan, men de som räddats berättar om en ”kraftig duns” precis innan färjan stannade och välte. Den han ha kört på något för det var inte vädret – som var fint vid tillfället – som orsakade olyckan. Färjan var inte heller överbelastad. Den kan ta upp till 900 passagerare och det var bara drygt hälften så många ombord.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons