SCA bjuder på lyxig vildsvinsjakt

Trots att SCA investerat över 130 miljoner kronor i en svensk jaktanläggning har bolaget även lagt miljonbelopp på att bjuda affärskontakter på exklusiv vildsvinsjakt i Tyskland, kan SvD Näringsliv avslöja. En pikant detalj är att den som fäller sitt första vildsvin får smisk på baken med en lövruska.

Andreas Cervenka
Publicerad
Annons

SCA:s jakter har blivit mycket uppmärksammade som en följd av SvD Näringslivs granskning. Jakterna, som bland annat skett på Henvålen, den gård i Härjedalen där SCA investerat över 130 miljoner kronor, har bland annat innehållit flitigt användande av privatjet och helikopter. SCA har försvarat de påkostade jakterna med att bolaget äger 2,5 miljoner hektar skog i Sverige.

”Då SCA är Europas största privata skogsägare med rötter och ursprung i den svenska skogen så har vi även valt att använda jakt i delar av vår representation och eftersom skogen och viltet finns på plats vare sig vi jagar eller inte så är merkostnaden för SCA begränsad. Dessutom har SCA nytta av all jakt ur natur – och viltvårdssynpunkt”, skrev SCA i ett uttalande i januari i år.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons