ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Skarp kritik mot Bactiguard

Aktien i Bactiguard har rasat efter SvD Näringslivs granskning. Föreningen Aktiespararna riktar nu stark kritik mot bolaget som man inte anser var moget för börsen. Men huvudägaren Thomas von Koch, vd för riskkapitaljätten EQT, vill inte kommentera sin roll i Bactiguard.

Love Strandberg
Publicerad
Annons

– Det spelar naturligtvis roll att en av huvudägarna i Bactiguard är en av de mest inflytelserika personerna i svenskt näringsliv i egenskap av vd på EQT. Intrycket är att rådgivaren, börsens bolagskommitté och Finansinspektionen släppt igenom lite väl många osäkerhetsfaktorer i just det här bolaget, säger Aktiespararnas vd Carl Rosén.

SvD Näringsliv kunde på fredagen berätta om att svenska forskare ifrågasätter effekten av medicinteknikbolaget Bactiguards teknik. Ett hårt slag mot bolaget som har en uttalad strategi att skapa en stark hemmamarknad. Den tunga forskardomen kommer efter torsdagens avslöjande om en stor chefskarusell i bolaget de senaste åren, där ordförande Christian Kinch ska vara huvudskälet till de ständiga chefsbytena.

Laddar…