ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Bopriser i Stockholm nära rekordnivå

Medelpriset för bostadsrätter i Stockholms innerstad är nu snubblande nära en ny rekordnivå. Det visar Mäklarstatistiks siffror för augusti. Bostadsrättspriserna steg i både centrala Stockholm och i Göteborg under förra månaden men föll ytterligare i Malmö.

Klas Andersson
Uppdaterad
Publicerad

Medelpriset på bostadsrätter i Stockholms innerstad landade i augusti på 59496 kronor per kvadratmeter. Nu krävs en uppgång med mindre än 1 procent för att nå ”all time high”. Denna alla tiders högsta nivå uppnåddes i november 2010 då medelpriset var 59805 kronor per kvadratmeter.

Sammantaget befäster den senaste månadsstatistiken bilden av en stabil bostadsmarknad, utan några större prisfluktuationer. I centrala Stockholm steg priset på bostadsrätter mellan juli och augusti med 1 procent. I Göteborgs centrala delar blev uppgången 2 procent, medan det för centrala Malmö redovisas en prisnedgång med 4 procent. Villapriset i riket var samtidigt oförändrat mellan månaderna. Enda krusningen på ytan var att villapriset i Storgöteborg gick ned med 1 procent.

Laddar…