ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Lars Danielsson åter igen problem för Carl Bildt

Förre statssekreteraren Lars Danielsson ställer åter till problem för utrikesminister Carl Bildt. Danielsson vill ha posten som EU-ambassadör och tycks vara den enda sökande men Bildt vill inte ge honom jobbet. ”Det här handlar bara om politik”, säger Åke Isaksson, fackförbundet ST:s representant på UD till SvD.se.

TT
Publicerad
Annons

Danielsson är i praktiken ensam sökande till tjänsten som ambassadör i Bryssel, enligt Sveriges Radio Ekot. Den andra sökande är Christian Danielsson, men han har nyligen fått en toppost i EU-byråkratin och är därmed inte längre aktuell längre som ambassadör, sa han tidigare i dag till Ekot. Strax efter lunch kom dock andra besked. SvD erfar att regeringen trots allt kommer att utse Christian Danielsson till EU-ambassadör. Posten i Bryssel anses vara extra viktig när Sverige blir ordförandeland i EU nästa år

Lars Danielsson har hittills sökt 17 ambassadörsplatser - varav 15 tillsatts med någon annan. Av de två återstående är Brysseluppdraget det ena, det andra posten som ambassadör i Hongkong.

Laddar…