Lars Danielsson åter igen problem för Carl Bildt

Förre statssekreteraren Lars Danielsson ställer åter till problem för utrikesminister Carl Bildt. Danielsson vill ha posten som EU-ambassadör och tycks vara den enda sökande men Bildt vill inte ge honom jobbet. ”Det här handlar bara om politik”, säger Åke Isaksson, fackförbundet ST:s representant på UD till SvD.se.

TT
Publicerad
Annons

Danielsson är i praktiken ensam sökande till tjänsten som ambassadör i Bryssel, enligt Sveriges Radio Ekot. Den andra sökande är Christian Danielsson, men han har nyligen fått en toppost i EU-byråkratin och är därmed inte längre aktuell längre som ambassadör, sa han tidigare i dag till Ekot. Strax efter lunch kom dock andra besked. SvD erfar att regeringen trots allt kommer att utse Christian Danielsson till EU-ambassadör. Posten i Bryssel anses vara extra viktig när Sverige blir ordförandeland i EU nästa år

Lars Danielsson har hittills sökt 17 ambassadörsplatser - varav 15 tillsatts med någon annan. Av de två återstående är Brysseluppdraget det ena, det andra posten som ambassadör i Hongkong.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons