Recension

The last BounceEn mäktig hyllning till dansen

AVSKED Bounce har gjort en resa från gatan till Globen. Med hjälp av videoprojektioner, catwalk och en förstärkning med nära 300 dansare lyckas ensemblen få arenan att kännas intim.

Anna Ångström
Publicerad
Annons

Det börjar som värsta rockkonserten med skrikande publik och mobiltelefoner som går varma av filmande fans. Och det slutar så vackert att ögonen nästan tåras. Där sitter Bounce i ring och kommunicerar med endast överkroppen: David Dalmo, Joe Jobe, Filmon Michael, Fredrik Rydman, Ambra Succi, Jennie Widegren och Alvaro Aguilera med sina kryckor. Även Aguilera kan på så vis, trots skadat knä, delta i sista dansen med gänget, medan bilder ur deras familjealbum projiceras på storbildskärmar.

Från gatan till Globen – det är ingen dålig resa. När Bounce tar avsked som grupp efter 13 år blir det en grande finale med både nostalgiska återblickar och nya inslag. Det sammansvetsade ursprungsgänget är förstärkt med nära 300 dansare från olika håll. Här defilerar en ny generation ”bouncare”, danselever, Cullbergbaletten, de skickliga Harlem Hot Shots som får sprätt på swingeran, salsaentusiasterna Caché dance company och tyska SpinKings, äkta B-boys vars breaking når akrobatiska höjder.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons