Hårda attacker väntar när kampen Obama-McCain drar i gång

Intensiteten i de pågående attackerna och motattackerna mellan republikanen John McCain och demokraten Barack Obama ger en försmak av hur tongångarna kommer att låta under månaderna fram till själva valet i november.

Publicerad
AP/REUTERS
Foto: AP/REUTERS
Annons

Den gångna veckan handlade det mestadels om ekonomin, med tydliga fingervisningar om hur långt ifrån varandra de bägge kandidaterna står. Men Irakkriget ligger alltid strax under ytan och det blev häftiga utbyten om den framtida strategin även här.

De bägge kandidaterna befinner sig i lite olika faser. McCain har redan haft ett par månader på sig att i detalj lägga fram sina förslag i enskilda frågor och flirta med donatorer. Obama som säkrade nomineringen först för en dryg vecka sedan måste ena sprickorna i partiet och börja bearbeta väljarkåren i sin helhet.

I opinionsmätningarna leder Obama över McCain, men det tillskrivs delvis den uppmärksamhet han fick i och med segern i primärvalen. I en sammanställning av flera väljarbarometrar i juni på sajten realclearpolitics.com blir Obamas ledning 3,9 procentenheter, men värt att erinra om är att det i höst handlar om vem som vinner i flest enskilda delstater.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons