Risk för skadestånd i mångmiljonklassen

Den tunnelbanesatsning som planerats från Odenplan till Hagastaden tycks inte bli av. Istället vill Moderaterna satsa på spårvagn. Men Stockholms stad riskerar att få betala mångmiljonbelopp om tunnelbanan inte byggs, eftersom det var en av förutsättningarna när marken såldes till byggbolagen. Det skriver S-politikerna Erika Ullberg och Tomas Rudin.

Publicerad
Annons

Stockholms län växer och är i behov av mer kapacitetsstark och klimatsmart kollektivtrafik. Tunnelbanan är överlägsen när det gäller driftsäkerhet och effektivitet. Regionen behöver en strategisk tunnelbaneutredning och flera nya linjer. Bland ledande Moderater har motståndet mot utbyggd tunnelbana länge varit stort. I en artikel i DN
31/1 om tunnelbana till Nacka så säger trafiklandstingsrådet Christer G Wennerholm (M) sig vara för utbyggnaden men konstaterar samtidigt att: ”oavsett hur mycket vi pratar om utbyggnaden kommer den att dröja av det enkla skälet att planering och projektering tar många år”. Med dagens ljumma moderata intresse så kommer det ta ännu längre tid!

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons