Ska sätta stopp för utbrända mäklare

Mäklarsamfundet har fått en ny ordförande. Anders Edmark från Örnsköldsvik tar över rodret på organisationen under det kommande året. Jämställdhet och yrkesflykt är två av frågorna Mäklarsamfundet brottas med. En tredjedel av mäklarna byter nämligen jobb inom tre år.

Negra Efendić
Publicerad
Annons

Valet av Anders Edmark till ordförandeposten är varken överraskande eller speciellt kontroversiellt. Han har varit vice ordförande i mäklarnas branschorganisation Mäklarsamfundet i många år och efterträdde Guy Wallster som är en av grundarna till Mäklarhuset.

Mäklarsamfundet startades 1919 och organiserar cirka 80 procent av Sveriges mäklarkår. En av frågorna organisationen brottats med under många år är den manliga dominansen i branschen. Enligt en rapport som Mäklarsamfundet släppte förra året är 57 procent av fastighetsmäklarna i Sverige män, vilket är en klar förbättring jämfört med 1990-talet. 1994 fanns var endast 17 procent av mäklarna kvinnor. Den nya styrelsen består dock av sju män och en kvinna, samma fördelning som föregående verksamhetsår.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons