ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Recension

Män som hatar kvinnor

Platt Millenniumpjäs

Signe Egholm Olsen spelar rollen som Lisbeth Salander. Egholm Olsen gör ett fint porträtt av hennes sköra egensinne, skriver recensenten. Infällda: filmskådespelarna som redan axlat rollen som  Salander: överst Noomi Rapace i den svenska Millenniumserien, nedan Rooney Mara som var i Stockholm för inspelningen av Hollywoodversionen.
Signe Egholm Olsen spelar rollen som Lisbeth Salander. Egholm Olsen gör ett fint porträtt av hennes sköra egensinne, skriver recensenten. Infällda: filmskådespelarna som redan axlat rollen som Salander: överst Noomi Rapace i den svenska Millenniumserien, nedan Rooney Mara som var i Stockholm för inspelningen av Hollywoodversionen. Foto: NØRREBRO TEATER, AP, SCANPIX
Theresa Benér
Publicerad

Efter 46 miljoner sålda böcker samt film- och tv-succéer har nu Millenniumindustrin drabbat även teatern. Nørrebro teater i Köpenhamn fick världspremiären på Män som hatar kvinnor. Den danska dramatikern Vivian Nielsen har dramatiserat boken i nära samarbete med Stieg Larssons livskamrat Eva Gabrielsson, regissören Kim Bjarke, scenografen Karin Betz och Nørrebro teaters direktör Kitte Wagner.

Det har betonats att detta
inte är en teaterversion av filmen. Med Gabrielsson har man fokuserat på teman som låg Stieg Larsson varmt om hjärtat: hur patriarkala hierarkiska strukturer banar väg för maktmissbruk, diskriminering och våld mot kvinnor och avvikare.

Laddar…