Jockum Nordström: Mina bästa Stockholmstips

Publicerad
1.  Medelhavsmuseet. Perfekt att slinka in på om man har en stund över. Många fina skulpturer och ofta lugnt och skönt därinne. Dessutom kan man äta lunch på restaurangen Bagdad café.

1. Medelhavsmuseet. Perfekt att slinka in på om man har en stund över. Många fina skulpturer och ofta lugnt och skönt därinne. Dessutom kan man äta lunch på restaurangen Bagdad café.

Foto: JUREK HOLZER
2.  Hjalmar Söderbergs bok Martin Bircks ungdom. Ett historiskt Stockholm i bokform med en fin känsla för bilder. Och det kan svindla en aning när att ta båten till Alvik blir som en resa till ett  annat land. Bilden föreställer Hjalmar Söderberg (1869-1941).

2. Hjalmar Söderbergs bok Martin Bircks ungdom. Ett historiskt Stockholm i bokform med en fin känsla för bilder. Och det kan svindla en aning när att ta båten till Alvik blir som en resa till ett annat land. Bilden föreställer Hjalmar Söderberg (1869-1941).

Foto: SCANPIX
3.  Nya Västra Årstabron. Stockholm ur en helt ny synvinkel och tyst eftersom det inte går någon biltrafik där. Jag gillar att de sparade den gamla bron, de funkar fint tillsammans. Jag som alltid brukar gnälla på arkitekter måste erkänna att den här bron tycker jag om.

3. Nya Västra Årstabron. Stockholm ur en helt ny synvinkel och tyst eftersom det inte går någon biltrafik där. Jag gillar att de sparade den gamla bron, de funkar fint tillsammans. Jag som alltid brukar gnälla på arkitekter måste erkänna att den här bron tycker jag om.

Foto: DAN HANSSON
Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons