ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Spotify ett steg närmare USA

Intresset var stort när Spotify förra veckan presenterades av grundaren Daniel Ek, på South by southwest-festivalen i Austin, Texas. SvD var på plats för att ta tempen på amerikanernas mottagande av musiktjänsten.

Erik Augustin Palm
Publicerad
Annons

Höjdpunkten på den sista dagen av South by southwest-festivalens interaktiva del var en offentlig utfrågning av Spotifys grundare Daniel Ek, ledd av Eliot Van Buskirk från it-tidningen Wired. Under den första delen av den gigantiska branschträffen (som avslutades i går) var få samtalsämnen lika heta som den svenska musiktjänsten, som väntas lanseras i USA under 2010. Austin Convention Centers största föreläsningshall var fullsatt, när Ek visade användarfunktioner och svarade på frågor gällande det som många hoppas kan bli en lösning på den digitala musikdistributionens många problem.

Men trots att Spotify har varit framgångsrikt sedan starten i oktober 2008, är tjänsten fortfarande långt ifrån färdigutvecklad. Det påpekade Daniel Ek själv, när han fick frågan om programvaran kommer att förändras inför USA-lanseringen, bland annat på grund av licensieringsproblematiken som uppstått i anknytning till denna.

Laddar…