Baka egen pizza

Sväng ihop en egen pizzadeg eller gå latmansvägen och köp en färdig, som numera finns i det flesta butiker. Egen pizza är kul att göra tillsammans, med kompisar eller barn. Då får de kanske påverka pålägget. Här är förslag på stora eller små, gröna eller vita pizzor. Välj och vraka bland våra favoriter.

Uppdaterad
Publicerad
Annons
Pizza bianca. Den här pizzan är vit eftersom tomatsåsen ersätts med bredbar ricottaost. Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Pizza al prosciutto e fichi. Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Bli din egen pizzabagare. Foto: SALVATORE LAPORTA

PIZZABAK

Foto: TASTELINE
Annons
Annons

Pappas pizzadeg

Mycket populärt och bra grundrecept.
Till receptet

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Leilas tomatsås till pizza

Leilas tomatsås till favoritpizzan.
Till recepet

Leilas pizzadeg. En riktigt bra pizzadeg. Till receptet

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Pizza med sparris och getost

Pizza con gli asparagi e formaggio di capra. Grädda mitt i ugnen i 5–10 minuter. Ta ut pizzan och ringla över lite olivolja.

Till receptet

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Pizza alla caprese

Se Leilas pizzadeg och Leilas tomatsås för recept. Receptet ger 4 stora pizzor.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER
Annons
Annons

Locandas pizza

Lite rosmarin i lökragun och pesto och basilikablad på toppen kryddar de här pizzorna, som helst görs i ganska litet format.
Till receptet

Foto: MARGARETA DIEDRICHS

Båtbakad pizza

Barnens favorit. Fyllningen varieras förstås efter vad som finns i förråden.

Till receptet

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Mascarponepizza med färsk persika

En söt pizza med ricottaost, persikor och bär.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Dinkelpizza med kantareller

Med fullkornsdinkel i degen blir pizzabottnarna mycket godare.

Till receptet

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT
Annons
Annons

Pizzasnurror

Det perfekta drinktilltugget. När man skivar rullen är det lätt hänt att skivorna blir ihoptryckta och avlånga. Forma dem försiktigt runda, resten sköter ugnen.
Till receptet

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Pizza al prosciutto e fichi

Till partyt kan det vara roligt att göra minipizzor. Till de här passar det bra att servera en välkyld öl, bubbel eller rödvin.
Till receptet

Foto: WOLFGANG KLEINSCHMIDT

Pizza bianca

Den här pizzan är vit eftersom tomatsåsen ersätts med bredbar ricottaost.
Till receptet

Foto: THOMAS JOHANSSON

Pizza med kantareller och fläskfilé

547 kcal/person.
Till receptet

Foto: THOMAS JOHANSSON
Annons
Annons

Pizza med salami och fetaost

Till receptet

Foto: YHOMAS JANSSON

Pizza med räkor, chevre och honung

De salta räkorna gifter sig perfekt med den söta honungen

Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Grön pizza

Pizza kan absolut bakas utan tomatsås. Prova pesto i stället. Med tunna knapriga skivor av squash och massor med mozzarella.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Minipizza med kyckling och rotfrukter

Till receptet

Foto: JUREK HOLZER

Potatis- och getostminipizza

Rara små pizzor som går snabbt att göra.
Till receptet

Foto: JUREK HOLZER
Annons
Annons

Snabba minipizzor

Lättgjort och omtyckt till buffén.
Till receptet

Foto: TASTELINE

Snabb pizza

Något som barn kan göra själva med lite assistans från en vuxen. Har tagit receptet från ”Ät gott med viktväktarna”.
Läs hela receptet.

Foto: MALTE DANIELSSON

GI Pizza

En härlig pizza utan kolhydrater!

Till receptet.

Foto: THOMAS JOHANSSON

Pizza med spenat och vitlök

Till receptet

Foto: TASTELINE

Rödlökspizza med färska örter

Ringla lite olivolja över pizzan och dra några varv med svartpepparkvarnen strax innan servering.
Till receptet

Annons
Annons
Foto: TASTELINE

Tastelines lätta tonfiskpizza

Receptet ger 6 bitar.
Till receptet

Foto: TASTELINE

Pico de gallo pizza med kyckling

Servera nygräddade pizzor med romansallad, Pico de Gallo (tomatsallad), chipotle-dressing och krossade tortilla chips ovanpå.
Till receptet.

Foto: JUREK HOLZER

White pizza

Prova en vit pizza utan tomatsås. Toppa med lite kallrökt lax eller lufttorkad skinka om du vill lyxa till det. Gör en traditionell variant med färdig tomatsås, strimlad skinka och ost till de minsta. (Tid för jäsning tillkommer).
Till receptet

Foto: TASTELINE
Annons
Annons

Pizza med skinka och oliver

Kan varieras i oändlighet.

Till receptet

Foto: PRIVAT

Italiensk Pizzadeg

En härlig krispig pizzadeg. Smak av Italien!
Till receptet

Pizzadeg

Det går att kalljäsa degen över natten men inte längre än så. Grädda gärna pizzan på en pizzasten, som finns i välsorterade köksbutiker. Stenen ska förvärmas i ugnen i minst 2 timmar för att bli riktigt het.

15 g färsk jäst

3 dl ljummet vatten

2 tsk strösocker

1 tsk flingsalt

2 msk olivolja

1 dl durumvete

5 1/2 -6 dl vetemjöl special

1. Smula jästen i en bunke och lös upp den i vattnet. Tillsätt strösocker, flingsalt och olivolja.

2. Tillsätt durumvete och lite vetemjöl i taget och knåda den i maskin i ca 10 minuter tills den är elastisk.

3. Strö över lite vetemjöl och jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek i ca 45 minuter.

4.Sätt ugnen på 250 grader.

5. Dela degen i fyra bitar och kavla ut dem tunt på mjölat bakbord. Lägg på valfri fyllning.

6. Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter.

Annons
Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons