Persbrandt driver process mot Expressen

Mikael Persbrandt stämmer Expressen för torsdagens löp om att skådespelaren har tagits in för akut avgiftning. – Det är inte sant. De vill rasera min karriär, säger Mikael Persbrandt till SvD.

Harry Amster
Publicerad
Annons

På torsdagen uppgavs i en artikel i tidningen Expressen att Mikael Persbrandt vårdas på Alfagruppens klinik utanför Uppsala för alkoholförgiftning. ”Här vårdas Persbrandt” löd rubriken. Sedan följer en uppräkning av fylleskandaler, accelererande missbruk och att Persbrandt förlorat rätten att köra bil.
Nu stämmer Mikael Persbrandt, via Advokatfirman Althin, Expressen. I en pressrelease skriver advokatfirman: ”Uppgiften på löpsedeln att Mikael Persbrandt är ‘akut alkoholförgiftad – intagen på klinik‘ är en fabricerad lögn.” Advokaten gör ”bedömningen att innehållet i löpsedeln och artikeln inte endast är pressetiskt oförsvarbart utan även att betrakta som grovt förtal.”
– Jag har aldrig varit inne för akut avgiftning och har även kört bil till min advokat i dag, så jag har inte förlorat rätten till att köra bil. Jag vill inte spekulera i varför de skriver på det här sättet men naturligtvis handlar det om lösnummerförsäljning. En liten grupp tidningsmänniskor har ett horn i sidan till mig och vill naturligtvis mig något ont. Annars skriver man inte sådant här. Det handlar om pengar och illvilja.

Blir du arg eller ledsen?
– Det kan du tänka dig själv. Faktum är att de smutskastar mitt namn, chikanerar mig inför hela Nordens befolkning. Det är oerhört kränkande och det blir besvärligt för mig att ringa runt till alla och berätta att ingenting stämmer. Jag tror att det är 16:e löpet i år, vilket är makalöst.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons