ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Elever och föräldrar samlades på Lundsberg inför rättegången

I dag inleds förhandlingarna mot nio elever och en anställd som åtalats för inblandning i ”strykjärnsnollningen” vid Lundsbergs internatskola. En 14-årig pojke fick brännskador sedan ett varmt strykjärn satts mot hans rygg. I går kväll samlades eleverna och föräldrarna på skolan inför rättegången i dag, skriver
Expressen.

SvD, TT
Publicerad
Annons

Skolan hade inför jullovet en träff med de nio åtalade eleverna och deras föräldrar för att prata om den stundande rättegången. Också föräldrarna till de fyra målsägande pojkarna kontaktades. I går kväll hölls, enligt Expressen, ett sista möte på skolan inför rättegången i dag, där de inblandade eleverna och deras föräldrar väntades delta. Enligt Johan von Schéele är det tradition att ett möte hålls inför terminsstart, men mycket av tisdagens träff handlade om rättegången.

De nio eleverna står åtalade för olaga hot alternativt ofredande. Två av dem åtalas dessutom för vållande till kroppsskada. Den anställde åtalas för medhjälp till olaga hot alternativt medhjälp till ofredande, då han ska ha godkänt elevernas planer på att skrämmas med strykjärn.

Laddar…