Konsolen som vill klara allt

Ett litet familjeföretag i ­Malmö tar upp kampen mot Sony, Nintendo och Microsoft. Ambitionen är att göra en spelkonsol som klarar alla spel och dessutom är billigare än en Playstation 3. Men spelarna är skeptiska.

Publicerad
Först ut i Piicrons maskinfamilj är den handhållna Netcron. Senare har man tänkt släppa en traditionell konsol, samt en mindre budget modell.

Först ut i Piicrons maskinfamilj är den handhållna Netcron. Senare har man tänkt släppa en traditionell konsol, samt en mindre budget modell.

Foto: PIICRON
Annons

Alla spelare har tänkt tanken: tänk om en konsol kunde spela alla spel, gamla som nya. Theodor Pramer fick idén när han var nio år gammal, och han har grunnat på den sedan dess. Sedan två år tillbaka har han jobbat hårt för att få drömmen att gå i uppfyllelse, och tillsammans med några familjemedlemmar driver han före­taget Piicron som nu lanserar en helt ny serie spelkonsoler som ska göra just det: spela gamla NES-spel, Dreamcast-spel och de senaste spelen till Playstation 3 och Xbox 360.

Konsolerna ska byggas av befintlig pc-teknologi, vilket enligt Theodor Pramer gör dem lätta att producera och dessutom billigare än konkurrenterna. Men det är en bit kvar till att konsolerna blir verklighet. Tanken är att den första ska släppas under första halvan av 2009, men först ska Piicron skaka fram 13,37 miljoner dollar i finansiering. På webbplatsen uppmanas besökarna att investera direkt, genom att lämna över sina kreditkortsuppgifter och köpa in sig i projektet för valfritt belopp, från tio dollar och uppåt.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons