Nya Karolinska minst två år försenat

Nya Karolinska i Solna är minst två år försenat. Det hittills aldrig offentligt uppmärksammade kravet när Stockholms läns landsting gick ut med sin anbudsinbjudan var att det nya sjukhuset skulle vara färdigbyggt våren 2016. Men det blir inte helt klart förrän tidigast i mars 2018.– Med bara en anbudsgivare hade landstinget inget att sätta emot i förhandlingarna om tidplanen, säger Ervin Révai, erfaren planeringskonsult i byggbranschen.

Henrik Ennart, Fredrik Mellgren
Publicerad
Annons

SvD kan idag avslöja att NKS - Nya Karolinska i Solna - inte bara blir 8-10 miljarder kronor dyrare än planerat. Det blir dessutom minst två år försenat. Ändå upprepar finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdahl (M) att ”landstinget vet på öret vad NKS kommer att kosta och att man på timmen vet när det ska stå klart”.

Ervin Révai har varit planeringskonsult med närmare 50 år i byggbranschen och erfarenhet av över 40 sjukhusprojekt runt om i landet. Under 2009 hade han uppdrag för Stockholmslandstinget att ta fram en produktionstidplan för Nya Karolinska och sedan utvärdera inkommande anbud.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons