RecensionNy musik

All my SeptembersSkamlös romantiker med fingertoppskänsla

Peter Asplund.
Peter Asplund. Foto: Jan Perneros

Peter Asplunds ”All my Septembers” är hans hittills bästa album – genomarbetat och sammanhållet in i minsta klang – och fullproppat med vackra melodier.

Dan Backman
Publicerad
Annons

Peter Asplund är en, enligt egen utsago, ”obotlig romantiker”. På konvolutet till det i dagarna släppta albumet ”All my Septembers” kan vi också läsa oss till att trumpetaren, kompositören och sångaren har en nostalgisk, sentimental och melankolisk läggning. Jag vet inte riktigt vad jag ska göra med all denna information – som oblygt radar upp många fler självförhärligande karaktärsdrag – men nog hörs det, här och på tidigare album, att vi har att göra med en skamlöst nostalgisk romantiker. Det är hans grej. Och han är bra på det.

”All my Septembers” – en titel som refererar till att Asplund är ett septemberbarn – är det åttonde i ordningen och hans hittills bästa. Genomarbetat och sammanhållet in i minsta klang och synkop och fullproppat med vackra melodier, dynamiska arrangemang och inspirerade insatser såväl från trumpetaren själv som ett stort gäng välmeriterade svenska jazzmusiker.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons