Branschen till regeringen: ”Redan social misär”

Viedekkes kommersielle direktör Lennart Weiss är, tillsammans med bolagets vd, kritisk till att regeringen inte ger några svar om bostadskrisen.
Viedekkes kommersielle direktör Lennart Weiss är, tillsammans med bolagets vd, kritisk till att regeringen inte ger några svar om bostadskrisen. Foto: Yvonne Åsell

Slopade amorteringskrav, satsning på delade boenden och ombyggnad av treorna i miljonprogrammet till mindre lägenheter. Regeringens nödrop inför byggsamtal om bostadskrisen möter en mängd förslag från byggbranschen – men även kritik.

Publicerad
Bostadsminister Per Bolund (MP) medger att det finns problem.

Bostadsminister Per Bolund (MP) medger att det finns problem.

Foto: Fredrik Sandberg/TT
Annons

Regeringen får svar på tal från snart sagt hela byggsektorn inför de byggsamtal om bostadskrisen som ska hållas den 19 februari. Inför mötet bad statsminister Stefan Löfven (S) och bostadsminister Per Bolund (MP) om konkreta förslag från en lång rad bygg- och bostadsföretag om hur de kan bidra till bland annat ett ökat byggande.

Många aktörer lyfter fram behovet av högre rörlighet i befintligt bestånd men också slopade amorteringskrav och ett nytt ungdomssparande för att sporra bostadsbyggandet.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons