Lövin förvånad över hur lite utsläppen minskat

Trots att coronakrisen lamslagit stora delar av världen har inte utsläppen minskat i någon större takt. ”Förvånansvärt små siffror” konstaterar Isabella Lövin.
Trots att coronakrisen lamslagit stora delar av världen har inte utsläppen minskat i någon större takt. ”Förvånansvärt små siffror” konstaterar Isabella Lövin. Foto: Emma-Sofia Olsson

Ett nedsläckt samhälle är inte lösningen på klimatkrisen. Det säger MP-språkröret Isabella Lövin som precis räddat flygbranschen. Men i nästa stora stimulanspaket blir det tuffare krav på företagen att ställa om till fossilfritt.

Claes Lönegård
Publicerad
Annons

Minskad konsumtion, färre arbetade timmar och slut på flygandet. På kort tid har flera av Miljöpartiets klassiska paroller blivit verklighet när coronapandemin kastat svensk ekonomi i recession. Är det så här partiets språkrör vill att livet ska fortsätta även efter krisen?

– Nej, tvärtom. Det är en total missuppfattning av vår politik. Vi har aldrig drivit en politik som handlar om att släcka ner allting så kommer klimatkrisen att lösa sig. Vi driver politik för att ställa om samhället, säger miljö- och klimatminister och MP:s språkrör Isabella Lövin.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons