RecensionNya romaner

Mamma i soffaBarnen mutar och hotar – mamma vägrar ändå

Jerker Virdborg, född 1971, tilldelades Vi:s litteraturpris för ”Svart krabba”. Hans nya roman handlar om en kvinna som sätter sig i en soffa – och blir kvar där.
Jerker Virdborg, född 1971, tilldelades Vi:s litteraturpris för ”Svart krabba”. Hans nya roman handlar om en kvinna som sätter sig i en soffa – och blir kvar där. Foto: Tobias Regell

I Jerker Virdborgs nya roman samlas en skara vuxna barn kring en mor som satt sig i en soffa. Hon tänker inte tänker flytta på sig. Trots att de lirkar, mutar och hotar. Vad har gått fel och vem är hon egentligen, mamman i soffan?

Clara Block Hane
Publicerad
Annons

En av föräldraskapets värsta utmaningar inträffar när barnet är tre år, under det som förr kallades ”trotsåldern”. Numera vet man att det är föräldern och inte barnet som trotsar utvecklingen, och den rätta termen därför är ”självständighetsfas”.

Precis sådant som varje förälder älskar att höra när man står där utanför ytterdörren i 20 graders kyla, strax före middagstid och treåringen vägrar att låta en enda människa komma innanför ytterdörren.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons