ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Ny prognos: Elbilar kan gå om fortare än väntat

Efter en trög start är det mängder av nya elbilar på väg ut på marknaden de kommande åren. Förbundskansler Angela Merkel fick nyligen se nya elkonceptbilen Mercedes EQS.
Efter en trög start är det mängder av nya elbilar på väg ut på marknaden de kommande åren. Förbundskansler Angela Merkel fick nyligen se nya elkonceptbilen Mercedes EQS. Foto: Michael Probst/AP

Efter en trög start håller försäljningen av elbilar på att ta fart. Enligt en ny prognos kan det redan om fem år säljas fler laddbara elbilar än bensin- och dieselbilar.

Tomas Augustsson
Publicerad

Elbilsförsäljningen i Sverige har ökat snabbt de senaste åren. Fast det är en uppgång från låga nivåer. Går man tillbaka fem–sex år stod elbilar som laddas med sladd för en närmast försumbar del av försäljningen.

Men intresset för rena elbilar som Tesla och Nissan Leaf eller för de många laddhybrider som finns på marknaden har drivit på försäljningen. Enligt statistik från analysföretaget EV-Volumes står de här två grupperna av elbilar för 10 procent av de nya bilar som säljs i Sverige i år.

Laddar…