ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Skolexpert: Sverige kan lära av Sydkorea

Okhwa Lee, professor vid Chungbuk National University, medverkar i antologin ”Världens bästa undervisning – i Finland, Kina, Sydkorea, Singapore och Sverige” (red. Tomas Kroksmark).
Okhwa Lee, professor vid Chungbuk National University, medverkar i antologin ”Världens bästa undervisning – i Finland, Kina, Sydkorea, Singapore och Sverige” (red. Tomas Kroksmark). Foto: Staffan Löwstedt

Sydkoreanska skolungdomar är bäst i klassen. Hemligheten är en satsning på lärares utveckling snarare än att fokusera på små klasser, sammanfattar den sydkoreanska skolexperten Okhwa Lee.

Erika Hallhagen
Publicerad

Första gången Okhwa Lee, professor vid Chungbuk National University, besökte Moskva och sedan Stockholm var före järnridåns fall, som lärare för en grupp sydkoreanska elever på studieresa. I Moskva skulle de hungriga ungdomarna äta lunch på en restaurang, men blev i stället stående i – vad hon beskriver som – timmar i väntan på mat. Detta för att den person som hade till uppgift att visa gästerna till bords inte var på plats och de fem andra i personalstyrkan inte hade detta på sin lott.

Laddar…