Till SvD.se
SvD Perfect Guide
Resa

Laila Bagge: ”Resan till Fushi – den bästa jag gjort”

Tv-profilen Laila Bagge dricker te i London, övernattar på en vinodling i Florens och firar fjärde juli på Los Angeles hetaste tak.

Text: Elin Liljero Eriksson - 13 augusti 2019
Annons

Corzano e Paterno, Florens

För två somrar sedan bilade jag och min man Korosh runt i Italien, och mitt bland dalar och vinrankor hittade vi denna underbara vingård. Här gör de, förutom vin, även ost och olivolja. Det var så pittoreskt och vackert att vi bestämde oss att sova över där, vilket vi verkligen inte ångrade.

Adress: San Casciano in Val di Pesa

Sketch, London

Helt klart det mysigaste stället att avnjuta afternoon tea på. När man kommer till Sketch, som är helt inrett i puderrosa, får man först champagne följt av scones, bakelser, kaviar, snittar och allt man kan tänka sig. Till och med att besöka damrummet är en upplevelse, där varje toalett är som en kokong, formad som ägg. Jag var där med min syster för någon månad sedan och kommer definitivt åka tillbaka.

Annons
Annons

Adress: 9 Conduit St, Mayfair,

Soneva Fushi, Maldiverna

När jag precis hade gått igenom min skilsmässa för fem år sedan åkte jag och min son Liam till ön Fushi. På lyxiga Soneva bodde vi i en egen villa med pool och havsutsikt, hade egen butler och låg och solade på ett nät rakt ut över det turkosblå havet med stingrockor, sköldpaddor och färgglada fiskar som simmade under oss. Det var en extremt dyr resa som man verkligen får spara ihop till, men för mig var det värt det. Det är den bästa resan jag gjort.

Salvator Villas & Spa, Parga

Strax efter midsommar ska jag och familjen åka tillbaka till det här hotellet i nordvästra Grekland. Här bor man i stora rum med egen pool och bara några meter ner till Valtos strand. Att vada över till ön Bella Vraka och bada i det kristallklara vattnet i viken är verkligen något att längta till. På kvällarna kommer vi ta oss till restaurangen Vithos i grannbyn Platarias för att njuta av den goda maten.

Hotel Mondrian, Los Angeles

Mitt i pulsen på Sunset Boulevard ligger detta sköna hotell med en takterrass där man ser ut över hela Los Angeles. Här bodde jag och min pojkvän Korosh på vår första gemensamma semester och firade bland annat fjärde juli, vilket var helt galet. Redan klockan ett på dagen satte de igång klubbmusiken på högsta volym och sen var det poolparty resten av dagen.

Adress: 8440 Sunset Blvd, West Hollywood

Annons