ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

”Därför är matematiken så viktig – för alla”

Att inte satsa på matematiken innebär uteblivna möjligheter för att Sverige också i framtiden kan ligga i framkanten som ett dynamiskt och innovativt land, skriver artikelförfattarna.
Att inte satsa på matematiken innebär uteblivna möjligheter för att Sverige också i framtiden kan ligga i framkanten som ett dynamiskt och innovativt land, skriver artikelförfattarna. Foto: Susanne Lindholm
Publicerad
Annons

Under ett antal år har politiker från olika läger tämligen enhälligt framhållit hur viktigt matematikämnet är för samhället. Samtidigt dyker det titt som tätt upp debattörer som vill hävda att matematiken inte spelar så stor roll; förebärande att det ändå finns datorer eller annat som kan klara av det man förr eventuellt behövde matematikkunskaper till. Som konsekvens menar de då att matematiken, möjligen med undantag för elementär aritmetik, det vill säga ”de fyra räknesätten”, kan och bör slopas i skolan. Vi upphör inte att förvånas när vi återigen läser den typen av argumentation av Stellan Welin (Brännpunkt 19/2).

Laddar…