ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

M: S tar oss tillbaka till migrationskris

Maria Malmer Stenergard (M) tycker att regeringens nya förslag till anknytningsinvandring innebär "drastiska" förändringar för svensk invandringspolitik. Arkivbild.
Maria Malmer Stenergard (M) tycker att regeringens nya förslag till anknytningsinvandring innebär "drastiska" förändringar för svensk invandringspolitik. Arkivbild. Foto: Ali Lorestani/TT

Moderaterna är kritiska till regeringens nya förslag för att öka möjligheterna till anknytningsinvandring.

– Det här skulle innebära stora förändringar för svensk invandringspolitik, säger Maria Malmer Stenergard, Moderaternas migrationspolitiska talesperson.

Carin Fock/TT, Lucas Brischetto/TT
Publicerad

Regeringen meddelade på fredagseftermiddagen att man vill öka möjligheten till anknytningsinvandring för hbtq-flyktingar. Beskedet ska komplettera det förslag på Sveriges framtida migrationspolitik som skickades ut redan tidigare i höstas.

I det förslaget är rätten till anhöriginvandring begränsad till kärnfamiljen, men det nya kompletterande förslaget ska alltså undantag göras i fall där ett par inte kunnat leva tillsammans på grund av att deras förhållande inte accepteras i den kultur paret levde i.

Laddar…