Löfven om kritiken: ”Jag respekterar den”

Stefan Löfven släpptes fram som statsminister i fredags, efter att Centerpartiet, Liberalerna och Vänsterpartiet tryckt gult i statsministeromröstningen.
Stefan Löfven släpptes fram som statsminister i fredags, efter att Centerpartiet, Liberalerna och Vänsterpartiet tryckt gult i statsministeromröstningen. Foto: Jessica Gow/TT

En dag innan Stefan Löfven (S) presenterar sin nya regering hintar han om nya ministrar, förändrade departement och en delvis ny organisation i en intervju med Aftonbladet.

TT
Publicerad
Annons

– Det är bra att i bland göra om lite grann. Oavsett hur man gör en departementsindelning och organisationsstruktur så kan man alltid hitta en annan variant. Sedan blir det ibland så att med tiden förändras tänket, att man kan organisera bättre och effektivare, så lite sådant måste till, säger han till tidningen.

Han slår också tillbaka mot den kritik som han fått utstå från fackliga företrädare, egna partikamrater och Vänsterpartiet efter överenskommelsen med C, L och MP. De har pekat på slopad värnskatt, ändrad arbetsrätt och marknadshyror som områden där S har gett efter för mycket.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons