De tjänar bäst i blågult – ”dubblade sin lön”

Svenska landslaget har spelare som spelar såväl i USA som i Förenade arabemiraten. Gemensamt är att samtliga tjänar bra med pengar på sin idrott. SvD listar några av de absolut bäst betalda svenskarna.

Anders Johansson
Publicerad
Annons

Sebastian Larssons kontrakt med engelska Hull gick ut efter säsongen i våras. Efter en lång utlandskarriär som inleddes som ungdomsproffs i Arsenal har Larsson och familj bestämt sig för att flytta hem till Sverige. Det ledde till en dragkamp mellan AIK, Djurgården och IFK Göteborg. Den dragkampen var det AIK som vann men det kostade. Larssons kontrakt på 2,5 säsonger i AIK uppges av Fotbolldirekt vara värt totalt 8,3 miljoner kronor inklusive en signing bonus.

Amerikanska proffsligan Major League Soccer har tillräckligt med pengar för att locka till sig stjärnor som Zlatan Ibrahimovic och Wayne Rooney. Men det är bara ett fåtal spelare per klubb som kan få stora löner. Resterande regleras av ett lönetak precis som i andra amerikanska proffsligor som NHL. Gustav Svensson har en lön på cirka 1,5 miljoner kronor i Seattle.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons