Genusdoktrinen”Genusdoktrinen” tappar bort de viktiga frågorna

Anna-Karin Wyndhamn är universitetsadjunkt på institutionen för pedagogik och specialpedagogik på Göteborgs universitet. Ivar Arpi är ledarskribent på Svenska Dagbladet.
Anna-Karin Wyndhamn är universitetsadjunkt på institutionen för pedagogik och specialpedagogik på Göteborgs universitet. Ivar Arpi är ledarskribent på Svenska Dagbladet. Foto: Peter Knutson

”Genusdoktrinen” ställer en del relevanta spörsmål, men de försvinner i den anekdotiska bevisföringen. Ebba Witt-Brattström tycker att bokens författare misslyckas med att bevisa tesen att genusvetenskap hotar högskolan och vetenskapen.

Publicerad
Annons

Ivar Arpis och Anna-Karin Wyndhamns ”Genusdoktrinen” är en bredsida mot jämställdhetsintegreringen i den svenska högskolan och mot genusvetenskapens relevans för forskningen. Det är en av regeringen styrd politisk agenda, hävdar de, med målet att påverka hela samhället.

Jag rekommenderar läsaren att börja med det korta slutordet. Där framförs författarnas anklagelser utan spridda iakttagelser, utan hänvisningar till studier och artiklar som feltolkas eller hårdras för att passa till författarnas ”doktrin”, utan horder av röster och informanter.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons