Analys

Jonas Arnesen:Rätt val av wc kan bli fel i slutänden

Precis som sina 43 föregångare kommer årets Stockholm Open att ha minst en svensk i startfältet. Detta står klart sedan arrangören i dag beslutat att ge Sverigeettan Patrik Rosenholm wild card.

Publicerad
Annons

De två första friplatserna har tidigare gått till australiern Lleyton Hewitt och spanjoren Nicolas Almagro och SO-ledningen var inne på att ge den sista platsen till en spelare som behöver poäng i kampen för att komma med bland de åtta i ATP-finalen. Men då beskedet i dag kom att vare sig Juan Monaco, Milos Raonic eller John Isner söker wild card till Stockholm Open valde arrangören en hemmaspelare.

Att valet föll just på Rosenholm kommer säkert att vålla debatt eftersom Andreas Vinciguerra gjort en stark comeback och så sent som i förra veckan tog titeln i en Futureturnering i Jönköping. Att Rosenholm är Sveriges bäst rankade spelare är ett skäl till varför jag tycker att turneringsdirektören Thomas Johansson & Co gjorde rätt, det andra är att den 24-årige stockholmaren till skillnad från många andra svenskar aldrig tidigare fått wild card till någon av de två ATP-turneringarna på hemmaplan.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons