Kritiserat BB kan orsaka personalbrist

Öppnandet av BB Sophia har inneburit bemanningsproblem hos andra förlossningskliniker i Stockholm, samtidigt som BB Sophia inte väntas avlasta genom att ta en del av de komplicerade förlossningarna.   

Publicerad
Annons

SvD har avslöjat att nyöppnade privata BB Sophia i Stockholm kritiseras för brister i tillgången till intensivvård, något som befaras innebära att enstaka patienter far illa eller avlider. BB Sophia får i dagsläget bara ta emot förlossningar som väntas bli normala. Det innebär att de komplicerade förlossningarna stannar kvar på befintliga kliniker, tror representanter för förlossningsavdelningarna Södersjukhuset (Sös) och Danderyds sjukhus i Stockholm. Samtidigt innebär öppnandet av BB Sophia, som rekryterat 80 barnmorskor, att det blivit svårare att bemanna avdelningarna.

– De komplicerade förlossningarna blir ju inte fler i Stockholm på grund av BB Sophia, men relationen kan ändras så att vi får en högre andel svårare förlossningar, säger Eva Jansson, vårdchef på förlossningsavdelningen på Sös

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons