ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Kritiserat BB kan orsaka personalbrist

Öppnandet av BB Sophia har inneburit bemanningsproblem hos andra förlossningskliniker i Stockholm, samtidigt som BB Sophia inte väntas avlasta genom att ta en del av de komplicerade förlossningarna.   

Karin Thurfjell
Publicerad
Annons

SvD har avslöjat att nyöppnade privata BB Sophia i Stockholm kritiseras för brister i tillgången till intensivvård, något som befaras innebära att enstaka patienter far illa eller avlider. BB Sophia får i dagsläget bara ta emot förlossningar som väntas bli normala. Det innebär att de komplicerade förlossningarna stannar kvar på befintliga kliniker, tror representanter för förlossningsavdelningarna Södersjukhuset (Sös) och Danderyds sjukhus i Stockholm. Samtidigt innebär öppnandet av BB Sophia, som rekryterat 80 barnmorskor, att det blivit svårare att bemanna avdelningarna.

– De komplicerade förlossningarna blir ju inte fler i Stockholm på grund av BB Sophia, men relationen kan ändras så att vi får en högre andel svårare förlossningar, säger Eva Jansson, vårdchef på förlossningsavdelningen på Sös

Laddar…