ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Så lagar du en klimatsmart festmeny

Årets kock Gustav Trägårdh har skapat årets festmeny för Earth Hour. Till vardags driver han Restaurang Basement i Göteborg, som har en stjärna i Michelin Guide.

Publicerad

MELLAN 20.30 OCH 21.30 INTRÄFFAR EARTH HOUR

Gustavs miljötänk

Alla ingredienser ska vara ekologiska, och att man väljer svenskt och närodlat i så stor utsträckning som det bara går. Alla rätter tillagas på spisplatta för att spara energi. Och ja just det. Ta hand om resterna också. Släck ljuset. Njut i skenet av tända ljus och god mat.

Blåmusslor med brytbröd

Använd ekologiska och närodlade råvaror.
Till receptet

Lammstek

Årets kock bjuder på lammstek. Använd ekologiska och närodlade råvaror.
Till receptet

Äpple och nötter

Använd ekologiska och närodlade råvaror.
Till receptet