Amerikaners tro om terrorhotet varierar mellan partierna

Drygt femton år har gått efter 11 september-attacken och det påstådda terrorhotet har på nytt blivit en stor fråga genom Trumps nya tuffa inreseregler. Enligt siffror från Pew Research tror fyra av tio amerikaner att USA löper större risk nu än då att utsättas för nya terrorattacker. Men statistiken visar att USA är jämförelsevis säkert.

Erik Bergin
Publicerad
Annons

NEW YORK. Ökar eller minskar terrordåden i världen? Mördas allt fler eller allt färre av terrorister? Är USA mera utsatt nu än vid tiden för 11 september 2001? Donald Trumps nya hårda inreseregler som han menar ska motverka terrorism har satt terrorn på kartan igen.

Det finns statistik och fakta om saken. Men oavsett den så är 40 procent av amerikanerna övertygade om att terrorister har bättre möjligheter nu än för femton år sedan att genomföra en attack mot USA. 25 procent tror istället att möjligheten minskat och resten att den är oförändrad, enligt en undersökning 2016 från opinionsinstitutet Pew Research Center. 1 201 vuxna amerikaner deltog mellan den 23 augusti och 2 september.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons