Systrarna räddar karriären

På en kullerstensgata i hjärtat av Rom kommer en stressad mamma hastande med barnvagn och trilskande barn. Morgonsolen skiner och de är på väg till stans bästa dagis – nunnornas 130-åriga Asilo Nido di Sant’ Agata.  –Åh, vi hann precis i tid, nu måste mamma rusa, ha det bra, puss, puss!

Publicerad
Annons

Så är hon borta, tvååringen torkar tårarna och börjar strax leka med de andra barnen som kastat sig över färggranna leksaker i det stora lek-rummet. Skratt och skrik från 40 barn mellan sex månader och tre år stiger mot taket, medan fem barn­skötare i vita rockar plockar ihop saker inför dagens aktiviteter under uppsikt av syster Erminia, en av nunnorna som driver dagiset.

Här, på en charmig bakgata ett stenkast från Colosseum, har nunnorna hjälpt svaga och sjuka sedan 1878. På senare tid har de stora fina lokalerna blivit ett av Roms mest eftertraktade privata dagis. Vänte­listan hit är lång, och priset inte det billigaste: 400 euro i månaden utan att maten ingår. Kommunala dagis kostar runt 200 euro i månaden, men är hopplöst fullbokade.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons