27-åring dömd i våldtäktshärva

Den 27-årige mannen bjöd flickor på spritfest i sin skåpbil - sedan våldtog han dem. På måndagen dömdes Gävlebon till fyra års fängelse för fem våldtäkter och ett våldtäktsförsök.

Publicerad
Annons

Rättegången mot 27-åringen är den största våldtäktsrättegången i Gävleborgs historia. Mannen ägde en skåpbil i vilken han brukade ha fest och där han bjöd flickor och unga kvinnor på sprit. Flera av våldtäkterna skedde efter att offren festat i 27-åringens skåpbil. Övergreppen ägde rum på olika platser i Gävleborg, bland annat i skåpbilen, i en husvagn och i 27-åringens lägenhet. Det finns inte många vittnen eller teknisk bevisning, men tingsrätten bedömer att flickornas berättelser är trovärdiga och att det tillsammans med andra omständigheter i målet räcker för en fällande dom.

Mannen döms även för att ha langat sprit till minderåriga flickor och för hembränning. 27-åringen ska betala sammanlagt 465 000 kronor plus ränta till de fem målsägandena. 27-åringen har i rätten nekat till anklagelserna och tingsrätten i Gävle friade mannen för en våldtäkt, ett våldtäktsförsök och två fall av misshandel. Enligt 27-åringens advokat Hans G Andersson är det inte klart om mannen kommer att överklaga.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons