ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

SVT: Vi lovar bjuda på serier i världsklass

KULTURDEBATT Tack, alla tittare, och tack, Kjell Häglund, för all positiv respons för tv-serien ”Molanders”. Men i år konkurrerar en fortsättning på serien med fler spännande och välskrivna historier som vi i stället har valt att satsa på, skriver SVT:s Mette Friberg.

Publicerad
Annons

Jag uppskattar att Kjell Häglund hyllar dramaserien ”Molanders” och vill att SVT ska satsa på en fortsättning. Därför känns det viktigt att förklara varför vi inte satsar på en sådan.

Under lång tid utvecklade SVT dramaserien ”Molanders” tillsammans med Ulf Kvensler. En serie som skulle spegla vardagsnära frågor hos en svensk familj. Den skulle på ett lättsamt sätt våga ta upp svåra ställningstaganden som många människor mitt i livet står inför. Familjen Molander brottas med problem som åtminstone vi som tillhör storstadens medelklass känner igen från våra egna liv. ”Molanders” ambition var att sikta på de stora känslorna, kärlek, passion svartsjuka, sorg, glädje, ilska och vemod. Allt kryddat med klassisk musik för att förstärka känslorna och skapa en intressant kontrast mot den moderna samtiden.

Laddar…