Recension

Strand restaurant & loungeLäget bättre än maten

Restaurangen på Strand hotell bjuder på ståtlig utsikt över Nybroviken och Strandvägens soldränkta lyxvåningar. Trots det är den nästan tom en vacker sensommarkväll.

Publicerad
Utsikten är inte allt. På Strand restaurant & lounge  har man visserligen paradvy, men det måste finnas andra skäl att gå på restaurang.

Utsikten är inte allt. På Strand restaurant & lounge har man visserligen paradvy, men det måste finnas andra skäl att gå på restaurang.

Foto: TOMAS ONEBORG
Annons

Inredningen är fräscht grå-vit-svart och restaurangdelen ligger i direkt anslutning till hotellobbyn. En kontinental känsla infinner sig när vi i ögonvrån ser hotellgäster checka in med bagagelappar från världens alla håll. Miljön andas anonymitet. Bokhyllan på kortväggen har en gång innehållit böcker på 90-talsvis men fylls nu av ett antal runda vaser. En handfull hotellgäster, mest amerikaner, njuter av det till synes eviga kvällsljuset ovanför Dramaten. Rätt vad det är lägger en gammal ångbåt till vid kajen utanför hotellet och bekräftar bilden av Stockholm som en av världens vackraste städer vid vatten.

Utöver detta finns väl bara en anledning att äta middag här: om man bor på hotellet och det spöregnar.

Annons

Mer från Startsidan

Annons
Annons