ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Han ska se till att Skandia levererar 3-poängare

Snart är det tid för Frans Lindelöw att ta över ledarskapet för Skandiakoncernen. Under flera år var denne mångårige finansman synonym med Carnegie som behövde återuppbyggas efter finanskrisen. "Hårdhudad", har han kallat sig själv.

Johan Hellekant
Publicerad

Från den 1 november blir Frans Lindelöw, med många års erfarenhet av ledande befattningar i finansbranschen, koncernchef för Skandia. Mest känd är han för det tuffa uppdraget 2009 att som nytillsatt vd för Carnegie återuppbygga och återskapa förtroendet för det då så sargade finanshuset med banktillstånd som dragits tillbaka.

På kort tid skulle Carnegie fås på fötter. Bland annat blev Frans Lindelöw känd för ett jättelikt sparpaket för att nå ”acceptabel lönsamhet". Frans Lindelöw agerade också skickligt för att byta ut hela Carnegies gamla ledning. "En riktig tävlingsmänniska. Han ger sig inte. Och han kan vara som en bulldozer", hette det på den tiden i tidningen Affärsvärlden. Lindelöw uppges även själv ha sagt om sig att "Jag är ganska hårdhudad kan man säga".

Laddar…