”Nu fördjupar vi samarbetet”

I såväl Afghanistan och Kosovo som i den nordiska stridsgruppen har svenska och finska förband samarbetat, skriver Karin Enström och Carl Haglund.
I såväl Afghanistan och Kosovo som i den nordiska stridsgruppen har svenska och finska förband samarbetat, skriver Karin Enström och Carl Haglund. Foto: Sergeant Johan Lundahl/Försvarsmakten, TT

Våra två länder har en lång gemensam historia. Vi delar värdegrund och har gjort liknande säkerhetspolitiska vägval. Därför vill vi nu fördjupa försvarssamarbetet, skriver försvarsministrarna i Sverige och Finland, Karin Enström och Carl Haglund.

Publicerad
Annons

I söndags inledde statsminister Fredrik Reinfeldt och president Sauli Niinistö Folk och Försvars årliga konferens i Sälen. De bekräftade att Sverige och Finland sedan länge har ett välfungerande försvarssamarbete och att det nu bör fördjupas. Vi samarbetar nära i såväl frågor som rör regional säkerhet inklusive sjöövervakning och övningsverksamhet som i frågor som rör ett bredare samarbete inom internationell krishantering och fredsfrämjande.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons