”Nu enar vi fler än någonsin mot mutor”

Faktum är att anställda inom det offentliga har dömts för mutbrott, och skulle korruptionen inom det offentliga öka finns risken att tilltron till vår demokrati skadas, skriver undertecknarna.
Faktum är att anställda inom det offentliga har dömts för mutbrott, och skulle korruptionen inom det offentliga öka finns risken att tilltron till vår demokrati skadas, skriver undertecknarna. Foto: Gunnar Lundmark

Det krävs enade styrkor mellan offentliga och privata aktörer för ett effektivt anti-korruptionsarbete.
Genom initiativet ”Tillsammans mot korruption” tar vi samordnade krafttag mot korruption med större bredd och kraft än någonsin, skriver representanter för företag, myndigheter och organisationer.

Publicerad
Annons

Korruption slår som hårdast mot dem som har det svårast och korruption undergräver våra demokratier. Korruption är kostsam och leder till minskad effektivitet i offentlig sektor och minskar långsiktig lönsamhet och tillväxt i privata företag. Det är ofta inkörsport till annan kriminalitet och öppning för grov organiserad brottslighet. Korruption är enligt Världs­banken det enskilt största hindret mot utveckling.

Annons
Mer från Startsidan
Annons
Annons