ANNONS
Scrolla ner till SvDScrolla ner till SvD

Splittrad bild av kriminella skjutningar i storstäderna

Enbart Malmö kommun hade i början av mars haft lika många skadeskjutningar och nästan lika många dödsskjutningar som hela Stockholms län plus Gotland. Bilden är från en avspärrning efter ett mordförsök i centrala Malmö. Arkivbild.
Enbart Malmö kommun hade i början av mars haft lika många skadeskjutningar och nästan lika många dödsskjutningar som hela Stockholms län plus Gotland. Bilden är från en avspärrning efter ett mordförsök i centrala Malmö. Arkivbild. Foto: Emil Langvad/TT

Början på året har varit våldsamt i Stockholmsområdet. Men sett till storlek har det varit ännu värre i Malmö kommun som drabbats av nästan lika många döds- och skadeskjutningar som hela Stockholms län.

TT
Publicerad
Annons

Sju dödsskjutna och 14 skottskadade. Så såg siffrorna ut för polisregion Stockholm den 10 mars. Vid en pressträff med polisen dagen efter två dödsskjutningar i Kista norr om Stockholm kallades läget alarmerande och allvarligt. Inrikesminister Anders Ygeman (S) använde samma ord för att beskriva situationen och från Bryssel meddelade statsminister Stefan Löfven (S):

– Vi måste knäcka den organiserade brottsligheten i Sverige.

Laddar…